5 trend-uri în video marketing în 2022
2021 este aproape istorie. A fost un an greu pentru marketeri, un an în care aceștia au fost nevoiți să se adapteze noii normalități, generate de pandemia de Covid-19. Unii au trecut mai ușor peste această provocare, alții încă își caută drumul. Pentru 2022, se configurează deja câteva trend-uri care vor pune în valoare campaniile de marketing.
Anul următor poate duce la o stabilizare a strategiilor de marketing video începute în 2021. Rezultatele au dat roade, astfel că aceste instrumente pot fi duse mai departe și, pe cât posibil, îmbunătățite. Haideți să vedem 5 trend-uri de urmat în 2022:
1. Live video – pandemia a dus la o utilizare intensă a acestui model de promovare a unui produs sau a unui serviciu. Evenimentele de promovare cu participarea a sute de oameni nu s-au mai putut desfășura, astfel că s-a ales varianta videoclipurilor în direct. Statisticile au arătat că rata de consum a acestor clipuri este de 3 ori mai mare decât a celor înregistrate.
2. Vlogurile – sunt un tool nemaipomenit pentru a duce spre inima (și buzunarul) consumatorilor poveștile despre compania X sau Y, care vinde produsele A, B și C. Marea majoritate a vlogurilor aparțin unor creatori de conținut independenți, așa că e timpul ca și companiile să folosească acest instrument.
3. Poveștile de pe social media – sunt oarecum diferite față de vloguri. De ce? Pentru că tonul trebuie să fie mai familiar, mai casual. Un avantaj este faptul că se construiește o interacțiune solidă între companie și actualii sau potențialii clienți.
4. Clipurile fără sunet – ei bine, da, un trend în creștere este construirea de clipuri video puse pe silent. Iar acest trend se bazează pe statistică. Nu mai puțin de 85% dintre clipurile de pe Facebook sunt vizionate pe Mute. În plus, dacă ești în metrou sau în sala de așteptare de la un centru de vaccinare și vizionezi un clip în care cineva strigă, riști să ai parte de priviri dojenitoare din partea celor de lângă tine.
5. Content generat de consumatori – din nou, statistica ne ajută și în acest caz. Conform unui grafic al celor de la Brayve, 85% dintre cei chestionați au afirmat că au mai mare încredere într-un clip care conține experiențele consumatorilor decât într-unul făcut de o companie. Așa că este mai simplu să colectezi mărturiile clienților și să faci un clip care aduce autenticitate și întărește încrederea în companie.