fbpx
Conținutul video, mai puternic ca niciodată, în marketing

Conținutul video, mai puternic ca niciodată, în marketing

O formă de marketing de conținut, care crește în importanță, este marketingul video. De fapt, potrivit unui raport al Demand Metric, 83% dintre specialiștii în marketing spun că videoclipul este mai important ca niciodată.  Acest lucru se vede și în activitate firmelor. Dar și în statisticile dedicate lor, care arată că 87% dintre companii folosesc video ca instrument de marketing

Este bine cunoscut faptul că marketingul de conținut este o modalitate eficientă de a-ți construi marca și de a ajunge la publicul țintă.

 

Ce este marketingul de conținut video?

Marketingul de conținut video este atunci când companiile produc conținut video pentru a-și crește profilul online. Videoclipul este de obicei publicat fie pe YouTube, fie pe o rețea socială, dar poate ajunge în online și sub formă de webinarii, cursuri, videoclipuri live.

Când sunt realizate bine, videoclipurile pot fi o modalitate puternică pentru o marcă de a-și răspândi mesajul într-un mod ușor accesibil unui public larg. Funcționează atât cu strategii de conținut B2C, cât și B2B.

Lucrul grozav despre marketingul de conținut video este că devine din ce în ce mai ușor de realizat eficient. Numărul de opțiuni pe care le au marketerii înseamnă că există într-adevăr ceva pentru fiecare afacere, chiar și pentru cei fără abilități tradiționale de înregistrare sau editare video.

Iată cinci motive pentru care marketingul de conținut video este mai important ca niciodată.

  • Videoclipurile sunt o modalitate excelentă de a vă explica produsul
  • Conținutul video este un instrument util atunci când vine vorba de a ajuta potențialii cumpărători să învețe despre un produs. De fapt, potrivit unor studii, 94% dintre specialiști în marketing spun că utilizarea conținutului video a ajutat la creșterea înțelegerii utilizatorilor asupra unui produs sau serviciu.
  • Clienții îți vor cumpăra produsul numai atunci când înțeleg ce face acesta și cum îi va ajuta. Nu este surprinzător faptul că un conținut video este un instrument bun pentru asta, deoarece elementul vizual este cel care poate explica cel mai bine cum funcționează lucrurile. Ca în școală, de exemplu, când mereu ora de laborator, sau seminarul parctic, erau cele mai clare cursuri, explicite și de mare ajutor studentilor.

 

  • Oamenii iubesc videoclipul
  • Tehnologia este la îndemâna oricărei companii care doreaște să înregistreze videoclipuri, iar oamenii specializați în livrarea acestor produse media sunt adesea pasionați, implicați, puși la punct cu noutățile din domeniu și dornici să producă videoclipuri cu care să se mândrească. Asta, pentru că domeniul multimedia este unul creativ, care nu face altceva decât să atragă oameni cu viziune, cu imaginație și cu idei perfecte de a ilustra prin imagini un mesaj.

Există o mulțime de statistici care ilustrează acest punct. Iată câteva dintre cele mai convingătoare:

Potricit statisticilor  YouTube, oamenii urmăresc peste un miliard de ore de conținut media în fiecare zi.

La începutul acestui an, Twitter a dezvăluit că există 2 miliarde de vizionări video pe platforma sa în fiecare zi. În plus, tweet-urile cu video obțin de 10 ori mai multă implicare decât cele fără video.

 

Adauga un comentariu