fbpx
Crăciunul, ca „locomotivă” în campaniile video

Crăciunul, ca „locomotivă” în campaniile video

Sărbătorile de Crăciun sunt printre cele mai așteptate de marketeri, care pregătesc clipuri sau campanii de promovare în care Moșul să fie prezent. Sau nu neapărat Moșul, cât atmosfera care înconjoară această perioadă magică a anului.

Zăpadă, cadouri, oameni veseli, foc leneș în șemineu. Acestea sunt elementele clasice ale unei campanii de marketing video din perioada Crăciunului. Iar clipurile care sunt rostogolite în acest interval de timp pot însemna creșteri semnificative ale vânzărilor sau ale fidelității consumatorilor. În spatele unui astfel de clip se fac calcule multe, care implică ținte precise de cost și estimări de venituri.

Un punct important în cadrul acestei campanii este reprezentat de segmentarea audienței vizate. Cum se poate face acest lucru? Fie segmentarea pe baza preferințelor de consum, fie pe baza frecvenței achziției, fie pe baza tipurilor de articole cumpărate, fie pe baza țării sau a limbii vorbite de consumatori.

Bun, odată stabilite aceste lucruri, se trece la schițarea clipului. Și aici s-ar putea aplica cel puțin două direcții:

  • clip de 50 de secunde – 1 minut, dacă este targetat pentru a fi vizionat pe calculator
  • și de 30-45 de secunde, dacă se vede în special pe telefon sau alt device mobil.

O imagine orizontală (landscape) este de folosit în cazul unui clip gândit pentru o relație B2B. De ce? Simplu, acestea vor fi văzute în special la birou, în timpul programului de muncă. În schimb, dacă se dorește un număr mare de vizualizări, brand awareness, imaginea verticală este cea mai potrivită, în special datorită faptului că va rula pe rețelele sociale.

Un lucru comun este însă folosirea unei strategii de clip personalizat, potrivit în special în această perioadă, în care empatia, bunătatea, apropierea este sau ar trebui să fie la cote maxime.

Adauga un comentariu