fbpx
Cum influențează cuvintele cheie un CV. Capcană sau un detaliu important?

Cum influențează cuvintele cheie un CV. Capcană sau un detaliu important?

Un nou trend în piața recutărilor este acela de a folosi softuri specializate ca să triezi și să selectezi CV-urile primite. Chiar și așa, CV-urile nu se scriu cu anumite cuvinte cheie, așa cum cred cei mai mulți candidați. Cele mai multe companii aleg să răsfoiască filă după filă și caută ca un CV să respecte un format simplu, clar, concis cu informații doar necesare angajării.

În etapele de recrutare, valul de candidați este mare. Pentru a face față numărului de CV-uri primite, unele companii au găsit o soluție simplă de a le sorta și de a le alege doar pe cele ale candidaților potriviți. Așa că, trierea CV-urilor se face și prin softuri, care identifică anumite cuvinte cheie.

Nu este o practică folosită de toți angajatorii și în niciun caz de cei care știu la ce elemente trebuie să se uite, cei care sunt atenți la formatul unui CV, la structură, la diferența dintre informații esențiale și ”balast”.

În piața forței de muncă, s-a creat isterie în rândul candidaților, care cred că trebuie să scrie un CV într-un anumit mod, ca să rămână în procesul de recrutare și să fie selectați de aplicație. Însă, în realitate, nu toate companiile folosesc softuri. Iar construcția unui CV, structura și informațiile prezentate rămân elemente importante.

Recrutorii trag un semnal de alarmă și spun că doar puțini angajatori folosesc astfel de softuri. Curriculumvitae trebuie scris simplu, sincer, alegând cuvintele, formulările și lungimea paragrafelor ținând cont de scopul pentru care a fost creat, acela de a-l duce pe candidat la interviu și mai departe în procesul de recrutare.

Într-o piață în care mulți candidați aplică pentru un singur loc de muncă, instrumentul cel mai căutat și care nu va pierde teren, indiferent de softuri, este curriculumvitae.

Alliance Healthcare Romania, unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente si parafarmaceutice, împreună cu George Butunoiu, cel mai experimentat recrutor pentru un post de conducere, propun o serie de clipuri de tipul unor lecții. Astfel, scopul este de a crește calitatea primului pas din recrutare și de a întări elementele esențiale unui CV, iar cei care aplică să cunoască modul în care își pot etala atuurile.

Alliance Healthcare Romania este membru Walgreens Boots Alliance, lider mondial în îndustria farmaceutică și de frumusețe. Walgreens Boots Alliance a luat ființă prin fuziunea Walgreens și Alliance Boots în decembrie 2014, aducând împreună doua companii lider, cu branduri reprezentative în zone geografice complementare, cu valori comune și tradiție în furnizarea de servicii de încredere în domeniul sănătății, de mai bine de 100 de ani.

Adauga un comentariu