Experienta din CV. De ce acest conținut din CV este foarte important pentru angajatori
Experiența profesională este considerată unul dintre factorii cei mai importanți de decizie în procesul de recrutare. Angajatorul caută să aleagă cel mai bun candidat pentru poziția pe care o are liberă în companie. Din CV-ul pe care îl primește, din experienta de muncă anterioară a candidatului, dar și din responsabilitățile pe care le-a avut, acesta poate să îi creioneze un profil și să îl pună pe lista scurtă a celor chemați la interviu. De aceea, e important ca experiența profesională să fie evidențiată, să fie completă și să fie relevantă pentru postul deschis.
Experienta de muncă este primul lucru la care se uită recrutorul atunci când este în căutarea unui candidat. Locurile de muncă avute, pozițiile ocupate trebuie să fie enunțate complet, precizate cât mai clar, iar pentru fiecare companie la care candidatul a lucrat, trebuie trecută perioada de lucru, numele companiei, activitatea companiei, dacă aceasta nu este una cunoscută, și rolul pe care l-a ocupat.
Când recrutorul citește un CV și caută fostul loc de muncă al candidatului, cel ce citește dorește să îl repereze foarte repede. Dacă e o companie cunoscută, candidatul nu trebuie să dea explicații, fiindcă toată lumea o știe, chiar și cei mai începători recrutori. Dacă fostul loc de muncă este, însă, la o companie despre care e posibil ca unii dintre cei care citesc să nu fi auzit, candidatul trebuie să dea detalii despre ea, dacă este o firmă multinațională, antreprenorială, sau care este domeniul de activitate. Ideal ar fi să fie trecute chiar și date despre cifra de afaceri numărul de angajați.
Conform lui George Butunoiu, unul dintre cei mai experimentati headhunt-eri din Romania, experienta profesională trebuie trecută în întregime într-un CV. Detalii in plus despre sectiunea de experienta dintr-un CV puteti afla din clipul asociat acestui articol. George Butunoiu si Alliance Healthcare Romania continua astfel seria de clipuri dedicate optimizarii si eficientizarii continutului din CV-uri.
Experienta profesională este prezentată în CV începând cu poziția curentă sau ultima poziție ocupată. Recomandarea specialiștilor din domeniul recrutării este ca niciun loc de muncă avut în trecut să nu fie evitat, crezând că nu este relevant pentru recrutarea actuală. Dacă un recrutor observă că lipsesc date, se poate sădi astfel incertitudinea și apare riscul ca acel candidat să nu promoveze în procesul de recrutare și să nu fie chemat mai departe, la interviu. Angajatorul caută să afle din CV anvergura business-ului din care candidatul vine și cât de serios și prestigios a fost locul precendent.