fbpx
Live Stream, Mainstream

Live Stream, Mainstream

În fiecare zi, o cantitate imensă de conținut nou este încărcat pe YouTube, iar acesta generează miliarde de vizualizări.

Unele videoclipuri sunt rapid uitate. Altele, sfârșesc prin a fi senzații virale. De multe ori, senzații, dar de scurtă durată. Iar altele… dau ora exactă. Și sunt cele spre care tind specialiștii în marketing.

Ce au în comun clipurile? Actualitatea. Publicul caută să vadă actualitatea. Telespectatorii urmăresc momente culturale globale în timp real, pe youtube sau site-uri care transmit clipuri multimedia și filmări.

Ce au în comun Elon Musk, Beyoncé și familia regală britanică? Nu foarte multe, la prima vedere, însă un fir comun le leagă: toate au făcut parte din unele dintre cele mai populare fluxuri live YouTube din 2018.

LIVE STREAM

Desigur, transmisia în direct nu este tocmai nouă. Dar prinde viteza. Dintre cele mai populare 100 de fluxuri live YouTube, peste 60 s-au întâmplat în ultimii doi ani.

Dar ce înseamnă asta pentru companii?

Să ne uităm, de exemplu, la compania de jocuri Nintendo, care utilizează fluxuri live pentru a vorbi direct cu clienții săi. Oferind noutăți și actualizări ale produselor în mod direct, actual, rapid a atras publicul și a mărit numărul oamenilor fideli. Fluxurile live sunt distractive și creative și au devenit o alternativă la modalitatea standard a companiei de de a transmite informații.

De exemplu, seriile de documentare ale lui Shane Dawson pe YouTuber sunt extrem de populare și au obținut peste 300 de milioane de vizualizări anul trecut. Acesta a redefinit profilul de celebritate și a demonstrat cât de fascinante sunt clipurile video pentru public, dacă sunt realizate în mod creativ și dacă arată viața vedetelor.

În același timp, tot pentru public, tot mai multe celebrități au început să folosească videoclipuri și live stream pentru a-și aprofunda conexiunea cu fanii. Will Smith este un astfel de exemplu. Chiar dacă a lansat un singur film în 2018, a fost în topul celor mai căutați și urmăriți datorită videoclipurilor pe care le-a împărtășit pe YouTube.

Sursa: https://www.thinkwithgoogle.com/advertising-channels/video/cultural-shift-trends/

Adauga un comentariu