fbpx
Scrisoarea de intenție, un atuu al candidatului

Scrisoarea de intenție, un atuu al candidatului

Scrisoarea de intenție, care pe vremuri era într-adevăr o scrisoare, trimisă prin poștă cu plic și timbru, acum, păstrează același nume, dar a luat drumul poștei electronice. Și este tot atât de importantă. Unii specialiști în recrutare îi oferă chiar mai mult credit, căci trebuie făcută cu multă atenție, fiindcă, de multe ori, este citită înaintea CV-ului. Felul în care e redactat mesajul îl face pe cel care primește corespondența să deschidă CV-ul sau să nu-l deschidă și să șteargă mesajul direct.

Formulările de început sau de încheiere trebuie evitate, mesajul să nu apară ca fiind unul institutional. Dacă mesajul e adresat cuiva în mod personal, dacă cel care scrie știe numele și prenume celui care ar trebui să deschidă cererea, șansele ca CV-ul să fie citit sunt de vreo 10 ori mai mari decât atunci când apare un mesaj în inbox, în care scrie Stimate domnule / doamnă.

Conținutul scrisorii de intenție trebuie să aibă un mesaj care să evidențieze obiectul demersului. În primele rânduri, candidatul trebuie să spună de ce trimite CV-ul.

Scrisorile de intenție se împart în 3 mari categorii. Sunt scrisori de intenție care se trimit cu CV-urile, în urma unui anunț, sunt mesaje care însoțesc o aplicație spontană, când cineva trimite CV-ul unei companii, nu în urma unui anunț, sau a unei solicitări. Și mai sunt scrisorile care merg cu CV-urile către firmele de recrutare.

Firmele de recrutare caută să găsească în scrisorile de intenție detalii legate de locul în care candidatul locuiește, orașul sau zona, unde a lucrat, dacă era companie antreprenorială sau multinațională, în ce departament, pe ce job, ce nivel managerial și ce salariu avea. După ce iau toate aceste informații, CV-ul poate fi deschis iar informațille de acolo despre studii și experiență pot completa scrisoarea de intenție

Formula de încheiere nu va folosi modelul unei scrisori formale, ci va fi mai degrabă o invitație către o întâlnire dintre recrutor și candidat.

Alliance Healthcare România și George Butunoiu continuă astfel seria de clipuri și articole dedicate optimizării CV-urilor candidaților.

1 thoughts on “Scrisoarea de intenție, un atuu al candidatului

  1. George - martie 25, 2020 at 7:00 am

    Deci trebuie trimisa o scrisoare de intentie, dar specific catre o anumita persoana. Daca nu stii numele, n-are rost?
    Iar in acea scrisoare faci un rezumat al CV-ului…???

    Dle Butunoiu, asta-i articol scris la norma?

    Reply

Adauga un comentariu