fbpx
Un CV refuzat, rezervă în viitor

Un CV refuzat, rezervă în viitor

În procesul de recrutare, refuzul nu este mereu categoric, spun angajatorii. ”Niciun candidat bun nu se uită”, spune CEO-ul companiei Alliance Healthcare România, Iulian Trandafir. Sunt unii candidați, care sunt respinși, dar care sunt o rezervă bună, în timp. Ei sunt rechemați în momentul în care apare un nou post disponibil, spune acesta. Când ajungi să alegi între doi oameni buni, ești la final de recrutare. Până în acel punct, drumul are câțiva pași importanți: trierea CV-urilor după o duzină de criterii și alegerea candidaților pentru un prim interviu.

Iulian Trandafir, CEO al Alliance Healthcare România, consideră că atunci când un candidat este respins, acela are dreptul să cunoască motivele pentru care nu a trecut mai departe în procesul de recrutare. De cele mai multe ori, oamenii cu potențial rămân într-o listă scurtă și sunt rechemați, atunci când există un post disponibil care să li se potrivească.

Cuvinte puține și informații multe. Pe scurt, așa ar trebui să arate un curriculum vitae care să fie luat în seamă de recrutori. Forma unui CV este unul dintre criteriile la care se uită un angajator. Datele personale, educația și experiența profesională descrise succint pot duce un candidat în următorul pas din procesul de recrutare, la interviu.

Curriculum vitae este o expresie din latină care se traduce prin „Istoricul vieții”, însă definiția nu trebuie luată ad litteram. Istoricul vieții, care interesează un angajator, este strict legat de stagiile de educație și de viața profesională. Orice descriere în plus, pe lângă trecerea în revistă a anilor și școlii sau muncii săvârșite, este inutilă și nu aduce plus valoare CV-ului.

Dacă angajatorii au de reproșat candidaților o lipsă de atenție și de eficiență, atunci când redactează un CV, și angajații aduc reproșuri recrutorilor. Cei mai mulți candidați duc lipsa unui răspuns de confirmare a primirii CV-ului, spune Iulian Trandafir. Un nou pas în dezvoltarea departamentului de HR ar fi tocmai un soft care să faciliteze comunicarea dintre candidați și departamentul de resurse umane, ca atunci când un CV ajunge în posesia angajatorului, candidatul să fie automat înștiințat că cererea lui a fost primită.

Întregul dialog dintre George Butunoiu și Iulian Trandafir poate fi urmărit în clipul din articol. Acesta este astfel încă un episod din cadrul proiectului de HR susținut de Alliance Healthcare România.

1 thoughts on “Un CV refuzat, rezervă în viitor

  1. Codin Alexandru - februarie 21, 2020 at 7:18 pm

    Ce trebuie sa fac sa ajung un bun manager RH ca dvs

    Reply

Adauga un comentariu