fbpx
Video Native. Ce înseamnă?

Video Native. Ce înseamnă?

Videoclipul nativ este conținut video care este încărcat direct pe (sau creat pe) o rețea de socializare și redat în feed pe acea platformă. De exemplu, pe Facebook, un videoclip nativ ar fi un videoclip care este încărcat direct pe Facebook, mai degrabă decât un link partajat de pe Youtube sau Vimeo.

Frumusețea videoclipului autohton constă în faptul că nu întrerupe experiența utilizatorului cu clickuri suplimentare și inutile sau cu ferestre noi, ceea ce înseamnă că sunt șanse mai mari ca utilizatorul să acceseze conținutul.

Cum creezi un videoclip nativ excelent?
Crearea unui videoclip ispititor ține despre adaptarea conținutului, astfel încât vizionarea lui să fie făcută fără efort. Aceste tipuri de videoclipuri sunt în general educative sau distractive. Un exemplu de acest tip de conținut ar fi un videoclip scurt despre o persoană de 90 de ani care se menține în formă făcând yoga. Clipul poate promova centrul de yoga, dar este prezentat într-un mod în care nu simte nimic publicitatea și probabil mai mult ca o știre.
Prin urmare, a spune o poveste captivantă este o modalitate excelentă de a crea un videoclip pentru social media.

Când creați conținutul video nativ, asigurați-vă că acesta este plăcut. Filmarea trebuie să fie creativă și mesajul sa fie transmis excelent. Cei mai mulți oameni urmăresc videoclipurile cu sunetul oprit. De aceea, conținutul trebuie să poată fi înțeles cu ușurință fără sunetul pornit.

Cu peste 8 miliarde de vizualizări video pe zi, Facebook știe că videoclipul este cel mai interesant tip de conținut. Așa că, scopul este ca utilizatorii să rămână ancorați în acea platformă, fără să fie obligați să plece să vizioneze video în altă parte.

Videoclipul integrat al Instagram a prins mai mult avânt. Prin funcția de Instagram Stories, consumatorul controlează din ce în ce mai mult experiența sa online. Nu vor să fie perturbați și se bucură de conținut care se simte din ce în ce mai autentic.

Așadar, înainte de a posta linkul YouTube peste tot, luați în considerare aceste statistici pentru videoclipurile native.

Site-urile de socializare precum Facebook și Instagram doresc să păstreze utilizatorii pe platforma lor, mai degrabă decât să-i atragă pe o gaură de iepure YouTube, așa că și-au configurat algoritmul de știri pentru a da prioritate clipurilor produse pentru și pe platforma lor. Pe măsură ce publicul devine mai experimentat și mai puțin deschis publicității, tot mai multe mărci își înlocuiesc reclamele afișate cu reclame făcute special pentru plaforma respectivă.

sursa: https://biteable.com/blog/tips/what-is-native-video/

Adauga un comentariu